• Voor 20:00 besteld, morgen gratis in huis
  • Één van de grootste modewinkels van Nederland

Wij zetten ons in voor lokale verenigingen en goede doelen

Wij hechten grote waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naast ons project in Nepal zetten wij ons in voor verenigingen rondom Gorredijk, zoals:

- Korfbalvereniging LDODK, uitkomend in de Korfbal League
- Voetbalvereniging VV Gorredijk
- Dames 1 volleybalvereniging Reva Gorredijk
- Tennisvereniging LTC Gorredijk
- Hockeyvereniging De Graspiepers in Drachten
- Golfclub Lauswolt
- Skûtsje "De Drie Gebroeders" uit Gorredijk
- Revalidatie Friesland

Verder werken we mee aan activiteiten van Stichting Doe een Wens en Stichting De Opkikker en organiseren we jaarlijks een actie ten bate van een goed doel. Daarnaast ontvangen diverse verenigingen jaarlijks een financiële bijdrage.

versie3.4
LDODK
LDODK
Skûtsje "De Drie Gebroeders"
Skûtsje "De Drie Gebroeders"
Fair-Wear-Foundation

Duurzaam geproduceerde kleding

Op het gebied van duurzaam geproduceerde kleding bieden wij het volgende aan:

Anna van Toor - aangesloten bij de Fair Wear Foundation, de kleding van dit merk wordt op een verantwoorde manier geproduceerd.
Alchemist - meer dan 80% van de collectie wordt inmiddels gemaakt van biologische stoffen. Als lid van de Fair Wear Foundation, is Alchemist bezig met het werken aan betere arbeidsomstandigheden in de fabrieken.
Amsterdenim - strijd niet tegen de elementen van de natuur maar kiest ervoor om juist met hen samen te werken. De natuurlijke elementen komen terug in de verwerking van de collectie.
Atelier Noterman - voor de productie van een spijkerbroek is meer dan 10.000 liter water nodig, en daarnaast wordt tijdens het productieproces vaak gebruik gemaakt van chemische stoffen. Atelier Noterman hoopt hierin verandering te brengen met de nieuwe collectie Detox Denim.
Circle of Trust - draagt bij aan de maatschappij door de kledingproductie fair trade te laten verlopen: de productie is duurzaam en maatschappelijk verantwoord.
Claudia Sträter - lid van Made-by (een organisatie die bedrijven adviseert en begeleidt in hun zoektocht naar milieuvriendelijke materialen).
Denham - gebruikt indigo doek met minder water dan de standaard denims. Introducties zoals ORTA BLU gebruikt ook 5 % biologisch katoen en 40 % gerecycled denim
Expresso - gebruikt biologisch katoen in al haar katoenen basics en werkt samen met de Fair Wear Foundation (dit is een organisatie die de werkomstandigheden van werknemers in naai-ateliers controleert).
Filippa K - werkt fundamenteel aan duurzaamheid. Voor de jersey-lijn met basics probeert het merk zoveel mogelijk biologisch katoen te vinden. Filippa K weet precies in welke fabrieken hun kleding gemaakt wordt, en in elke collectie proberen ze meer duurzame materialen te verwerken.
Four-Ward - een duurzaam merk wat alleen werkt met eerlijke stoffen en samenwerkingen.
Gsus - aangesloten bij de Fair Wear Foundation, de kleding van dit merk wordt op een verantwoorde manier geproduceerd.
G-Star - maakt sinds 2008 gebruik van gerecycled denim, de RAW for the Oceans collectie is gemaakt van bionische garens en plastic afval uit de oceanen.
Gardeur - ook op het gebied van verantwoord produceren weet Gardeur zich te onderscheiden. Zo is nagenoeg de gehele collectie gemaakt van fair trade katoen.
Humanoid - wil haar kleding zo verantwoord mogelijk produceren en is altijd op zoek naar 'groenere' alternatieven.
Inti - handgemaakte kleding uit Ecauador; een eigen label met wol uit eigen ververijen "Best things in live are still made by hand".
K.O.I. (Kings of Indigo) - Recycle, repair, re-use, KOI maakt zoveel mogelijk gebruik van gerecycled denim.
King Louie - wil alleen samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers garanderen. King Louie is aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Deze onafhankelijke non-profit organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.
No Mans Land - alle materialen zijn van Europese origine en het merk werkt samen met kleine, lokale Italiaanse producenten, in naleving van de Europese richtlijnen voor arbeid, milieu- en consumenten bescherming.
People Tree - is hét merk op gebied van Fair Trade mode. Het merk maakt gebruik van Fairtrade en biologisch gecertificeerd katoen. Er worden natuurlijke en veilige verfstoffen gebruikt.
Rains - de jassen zijn volledigwaterdicht en ook milieubewust. Ze bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal.
Vanilia - lid van de Fair Wear Foundation. Hiermee verplicht het merk zich te houden aan een strikte gedragscode en het inspecteren van arbeidsomstandigheden bij toeleveranciers.